onsdag, oktober 12, 2011

Kennelhoste i heimen.

Jepp, då har me kennelhoste i heimen. Dette er Ayla sin andre gong, og Emil sin første.

Smitten skjedde på runderingskurs, og det var ikkje direkte smitte. Kildehunden som var sjuk helste ikkje på Emil, men eg var figurant for hunden, og eigaren til hunden var figurant for Emil. Altså skjedde smitten via leiker og hender. SÅ smittsomt er kennelhoste!

7-8 dagar etter han vart utsatt for smitte, byrja han å hoste, og Ayla starta tre dagar etter det igjen. Inkubasjonstida er ulik frå hund til hund, nemlig, og smittefaren er størst tre dagar før utbrot. Kildehunden starta å hoste tirsdagen etter kurset.

Heldigvis rapporterer eigaren av kildehunden at det er ein mild variant av sjukdommen, noko eg er særs glad for då korkje Emil eller Ayla har oppdaterte vaksiner i år.

Her er ein liten filmsnutt av korleis dei høyres ut når eg står opp om morgonen. Emil har hatt det i fire dagar, og Ayla to.


3 kommentarer:

 1. Off, hørres jo heilt tragisk ut!! :-/ Men formen ser bra ut alikavel, kjekt å se Ayla leken og glad! :-) Renate

  SvarSlett
 2. Ja, formen deiras er faktisk ganske bra! Ingen av dei er slappe, og når dei bare forholder seg rolig og ikkje stresser seg opp, så hoster dei ikkje, heller.

  Men med ein gong dei girer seg bittelitt opp, så er det i gong slik som her på filmen og helst hakket verre.

  Og Ayla har nærmast fått ny tilværelse dei siste månadane, og er skikkelig leken og interessert i det me foretar oss :-)

  SvarSlett
 3. Hei Kari Anne. Jeg skrev på den linken relatert til Ayla sin sykdom. Jeg har en Boxer som har fått samme sykdom og det ser skremmende likt ut. Jeg ser her at Ayla har blitt mye bedre og det hadde vært veldig fint å komme i kontakt med deg på en eller annen måte? Kan du sende meg en mail slik at vi eventuelt kan ringe hverandre? Jeg prøver å få tak i denne Dolobene gel som veterinæren har anbefalt, men jeg forstår ikke hvordan vi skal få tak i den. Hvor fikk du tak i den og synes du den virket? Jeg håper dine søte pelskledde venner har det godt og håper du kan gi meg noen råd om hva som kan hjelpe min Toya. Jeg prøver alt, men det går bare nedover. Send meg gjerne en mail på: reanairan@hotmail.com. Hadde satt ekstremt stor pris på det.

  Med vennlig hilsen Reana Iran

  SvarSlett