søndag, mai 31, 2009

Dag 2,5 etter sterilisering

Første natta blei det lite søvn. Ho var urolig og vandra rundt på golvet her. Dyrlegen hadde sagt at ho ikkje trengte smertestillande den første kvelden og natta, så då ga me ingenting heller.

Lørdagen blei ho roligare etter frokost og medisin, men etter få timar kom smertene igjen. Eg tok ein sjefsavgjerelse etter litt rådføring med forskjellige folk :-) og ga henne ein halv tablett i kveldinga. Beskjeden var at ho skulle ha ein Metacam morgon og ein kveld. Eg har fått den same typen smertestillande til Joey, og han skal ha halvannan tablett ein gong til dagen.

Eg tenkte litt over den forskjellen, men det blei ikkje noko meir enn å tenke. 

Søndagsnatta blei rolig og fin, men forholdsvis lite søvn på meg. Sofaen er god å ligge på, for all del, men den er ikkje senga mi.

På morgonturen gjorde ho eit par galloppsteg etter at ho var på do, og det trur eg er årsaken til at ho ramla ut på eit smertehelvete som skulle vare i over åtte timar. 
To timar etter morgonturen og frokosten (med medisiner som ikkje såg ut til å virke), ringte eg veterinærvakta. Der kom det fram heilt tilfeldig at me har misforstått medisineringa. Ho skulle ikkje ha ein tablett morgon og kveld, ho skulle ha to tabletter ein gong om dagen. 

Det er lenge sidan åtte timar har vart så lenge som i dag. Eg måtte passe på HEILE tida så ho ikkje skulle slikke på såret, og ho ville ikkje legge seg. Alt gjorde vondt. Ho stod og peste, gjekk og peste, satt og peste, og om ho forsøkte å legge seg, var det som om ho nærmast stakk seg og ikkje turte å prøve å legge seg der igjen.

Når ho først sovna, så sovna jammen eg også. Eg var heilt utslitt!

Nå i kveld har ho fått sove meir, og eg håper natta blir rolig så eg også får sove litt. Heldigvis skal eg ikkje på jobb før om tre veker, for eg merker allerede nå at dette kjem til å bli slitsomt. Dårlig samvittighet og lite søvn er ikkje ein god kombinasjon.

6 kommentarer:

 1. Huff, høres slitsomt ut! God bedring til Ayla! Hun er nok snart på beina igjen :).

  SvarSlett
 2. Hei Therese! :-)

  Ja, det har vært ganske slitsom disse første dagene, men i dag (dag tre) er hun mye roligere. Det hjalp med rett dosering medisiner :-)

  SvarSlett
 3. Det var godt å høre!
  God bedring til Ayla!
  - Og lykke til med ny jobb til deg Kari Anne.

  SvarSlett
 4. I dag er hun såpass i form at jeg virkelig må være streng og nøye med hva hun finner på når vi er ute. :-) Hun vil helst løpe og herje og være fandenivoldsk, så formen kommer seg for hver dag :-)

  Og takk for gratulasjon! :-) Ny jobb er jo alltid spennende, og denne innebærer ikke så mye overtid som den forrige, så det skal bli deilig!

  SvarSlett
 5. Godt å høre at hun er så mye bedre! :-)

  SvarSlett
 6. Jeg synes det er kjempehyggelig at du stikker innom bloggen min og skriver sånne koselige meldinger også! :-)

  Fortsatt god bedring til Ayla og lykke til med den videre treningen, både med agility og alt det andre dere holder på med!

  SvarSlett