fredag, februar 27, 2009

Agilitykurs, fredag.

Tretten deltakerar, frå pomeranian blant dei minste, via bichon og jaktlabrador, og lagotto romagnolo og sjølvsagt border collie og til Ayla som den absolutt tyngste.

Me gjekk gjennom læringsteori, belønningar, historikk, om SBK, hindera, hundespråk og menneskekroppsspråk etc.

Som nybakt instruktør merker eg at eg ikkje utelukka klarer å ta inn deltakarinntrykk. Eg bit meg merke i instruktørting også, noko som gjorde at eg gjekk i frå kurset den kvelden med ganske så mange inntrykk i hovudet.
Teorien skulle vare i to timar, men varte i to timar og førti minutter. Når ein er innstilt på to timar, blei det i lengste laget for meg. Eg var heilt gåen på slutten. :-) Eller kanskje det er alderen på deltakaren og ikkje varigheten på kurset som var skuld i akkurat den kjensla... Sikkert det siste.. jada...

Hindera ser spennande ut, og eg håper me får litt problemer med nokre av dei. Kvifor? For å få noko å bryne oss på, og då særleg eg. Eg har funne ut at eg har fått altfor mykje gratis ved at Ayla tar ting så kjapt, og at ho berre klarer ting sånn nesten heilt av seg sjølv.  
Eg forsøkte litt slalåm med henne i dag (Vetle hadde vore på FK og kjøpt gjerdepinner i plast for strømvaier), og ho fant inngongen av seg sjølv og sprang gjennom som ho aldri hadde gjort anna! 
Om eg ikkje husker feil, så består hindera av: Hjulet, Bordet, Slalåm, Mønet, Tunnel, Lengdehopp, Hinder, Pølse, Vippe, Bommen, og muligens nokre til som eg ikkje husker.
Det eg trur kan bli utfordring for oss er hjulet og mønet og muligens bommen og vippa. Eg er spent på tunnelen og slalåmen, mens dei andre vil nok gå greit. Trur eg idag.

Ellers kjøpte eg meg bil i dag! Ein nesten flunkande ny Peugot Partner (2005 modell) varebil som faktisk er endå sprekare enn Mazdaen min! Og denne gongen BLIR det bilkjøp! Juhu!!!

4 kommentarer:

 1. Haha...samboeren min ble riktig så blid da jeg fortalte at du skal kjøpe deg Peugot. Han jobber nemlig på en P-forhandler ^^ Vi kjørte forbi bilbutikken der han jobber idag, og da viste han meg en sånn Partner-sak. Den ser jo riktig romslig og fin ut :O)

  Var det bare teorikveld, eller prøvde dere noe i praksis også?

  Åssen trur du det går å ha Ayla løs hvis det er andre hunder rundt? Eller er kurset lagt opp slik at man jobber kun med en og en hund ute?

  SvarSlett
 2. Stilig! Av alle pizzabilene jeg har vurdert og forkastet, er det definitivt partneren som har tiltalt meg aller aller mest. Jeg prøvde en forrige helg, og den var dau som bare det. Denne her var kjempesprek, og med varmeseter på både fører- og passasjerside, skyvedør på høyre side og dobbel bakdør, var den midt i blinken for meg! :-)

  Det var bare teori på fredagen.

  Og det å ha Ayla løs i dag gikk uten problemer (om man ser bort fra den episoden da hun slet i stykker halsbåndet). Hun jobber veldig konsentrert og er utrolig opptatt av meg, selv om jeg absolutt har opplevd henne med bedre kontakt enn i dag. :-)

  Hva sier samboeren din om Partneren, da? Grei bil, eller? :-)

  SvarSlett
 3. Enig med deg Kari Anne, det ble for mye teori fredag. Dette er ikke vanlig, men fordi jeg ikke kunne være med lørdag, var vi nødt til å prøve å få med alt fredag. Beklager at det ble som det ble. Skulle det skje igjen skal jeg i alle fall sette opp 3 timer teori fredag!

  Er forresten ikke alltid så lett å vite hvor mye deltakerne engasjerer seg, men jeg burde lagt inn mer "høyde" for det... (tips til deg ;-)

  Til slutt: GRATULERER MED NY BIL!!

  SvarSlett
 4. Jeg har full forståelse for at teorien ble så langvarig, og jeg har ikke så veldig mye imot å føle meg helt gåen. Det betyr bare at jeg bruker kroppen og hodet og når jeg da kommer hjem og smiler og gleder meg til neste dag, så er det uansett ikke noen stor krise. :-)

  Og det fine med dette kurset, var at jeg fekk en haug med tips til hva jeg KAN gjøre på kurs. Jeg liker at du så tydelig sier fra om at det er eierne som er på kurs, og at det er hunden som skal bestemme hva som er belønning. :-)

  SvarSlett