tirsdag, februar 03, 2009

Mandag og rallytrening

I går kveld var det såvidt eg møtte opp på trening. Ayla har vore reaktiv i det siste, og eg trur nok det er ein kombinasjon av lite trening/aktivisering og løpetid. Det hadde vore særdeles enkelt å skylde på jobb og månedsavslutning og gitt beskjed om at me ikkje kom, men "den enklaste utveien" er for pyser. 

Me kom ti på sju, og då var jo allereie Ghita der med eit anna kurs, og Anja hadde tatt Oscar ut for å trene litt. Anja og eg fekk lov til å boltre oss med skilt og oppsett til bane og sette opp ein Avansertbane som tydeligvis hadde blitt brukt i Trondheim ein gong. Det var ikkje bare bare å sette den opp, men det var kjekt å få gjer det og få den erfaringen også. :-)

Etterkvart kom det fleire og fleire til, og når eg rekner etter, så trur eg me blei sju eller åtte.
Eg hadde ikkje lyst til å ta Ayla ut av bilen, for nokre av hundane lekte og bjeffa litt, og slikt tålererer jo ikkje ho, må vite. 

Eg mota meg opp til slutt, og gjekk og henta henne i bilen. Då ho hoppa ut or bilen, hadde ho knapt landa før ho snudde seg og ga meg kontakt. Ho var heilt SJUKT på denne kvelden, og me fekk trent på stå under marsj, vendingar, stå fra sitt, innkalling til sitt i front, stå-under-marsj-avslutningar.

Då det var vår tur til å gå banen, syns eg ho jobba utrulig bra. Eg tok om igjen EITT skilt fordi eg somla oss vekk, ellers gjekk ho knallgodt! Eg trur faktisk me kunne klart oss gjennom ein Avansertbane på konkurranse også! 
Heilt til slutt fekk eg unnagjort ein spontan fellesdekk saman med ei cairntispe. Knallkveld! :-)

10 kommentarer:

 1. GRATULERER med ei knalløkt! Tipper du er glad for at du valgte å ta tyren ved hornene, hva? :O)

  Ellers følte jeg meg litt truffet av "å velge enkleste utvei er for pyser". Typisk meg lissom;-P

  Men i dag var jeg ikke riktig så pysete, gitt. Heidi og jeg hadde blind-date med en ung, ukjent Rottis-gutt. Heidi og han fikk løpe løs sammen på skogtur, og Heidi skjøtte seg som en hvilken som helst annen, normal hund. Juhu!! Vel, det ble en ørliten tendens til "bitching" på slutten av turen, da smågutten begynte å bli varm i trøya og elget seg litt på henne. Men ikke mer enn hva hun (som voksen tispe) har rett til når unge slamper blir litt for mye klengete;O)

  SvarSlett
 2. Jeg synes ikke du er den som velger enkleste utvei! :-)

  Hun hadde et øyeblikk der hun bare måtte fortelle to av hundene at man leker da vitterlig ikke på trening, og da jeg tenkte at nå skal jeg virkelig ta tyren ved hornene, som du sier, så skilte de hundene.

  Åh, for en herlig tur det hørtes ut til å ha vært!! Unge slamper må få passet påskrevet og bli oppdratt litt. Tror nok han egentlig likte det litt også, jeg :-)
  Ayla kan også fortelle slike hvor skapet skal stå, men det virker ikke alltid som om de bryr seg så veldig. Jeg har funnet ut at selv om det høres ut som om hun er i drapsmodus, så er det tydeligvis ikke den meldingen den andre hunden mottar :-)

  SvarSlett
 3. De oppturene er bare helt suverent fantastiske!!! Kjenn godt etter og nyt følelsen. Kjenn på gleden over hva DU har fått til:-)

  SvarSlett
 4. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; hadde det ikke vært for den ENE tingen med Ayla og folk, så hadde hun vært fullstendig perfekt! :-)

  Og ja, jeg nyyyyyter det! :-)

  SvarSlett
 5. Og den nye bilen fungerer etter oppskriften?Fått hundeburet?

  SvarSlett
 6. Bilkjøpet ble det ikke noe av, for vi hadde den på NAF-test og den hadde 27 feil og mangler. Testeren kunne IKKE anbefale kjøp til den prisen, og da ville jo ikke vi ha den. :-)

  Hundeburet har ikke kommet, nei.

  SvarSlett
 7. Høres ut som en fantastisk kveld! Så kjempegøy at Ayla var så flink og morsom å jobbe med! :D

  Takk for hyggelig melding i bloggen min! Veldig gøy at du hadde nytte av det jeg hadde skrevet ned fra foredraget med Laxmi.:)

  SvarSlett
 8. Flinke Ayla-gullet! :D Og Kari Anne'n!
  Virker som om det var et smart trekk å ta en periode (eller fullstendig overgang?) til rally, tror dere må være naturtalenter?

  Jeg har forresten også forundret meg over at ikke gutteslamper tar til seg "dødstruslene" Kira sender når de ikke bryr seg om de første beskjedene - samtidig som jeg fortsatt prøver å overbevise meg selv om at jo, voksne tisper HAR lov å "si fra" til innpåslitne mannfolk...

  Men Joey, da - er det jeg som har oversett noe eller har det ikke stått noe om at han er frisk igjen?

  SvarSlett
 9. Så flott topp du har lagd på bloggen din:-)

  SvarSlett
 10. EB,
  Naturtalenter og naturtalenter, fru Blom :-) Vi har da visst terpet nok på ting og tang :-)
  Og jeg tror nok ikke det er midlertidig, dette med rally. I mai skal jeg ta appellmerket, blir du med? Og så skal jeg være med Ghita som assistentinstruktør på det neste Rallykurset hun skal ha.
  I tillegg har jeg jo begynt å ha litt kurs hos Fokus, og da blir det ikke så mye tid igjen til lydighet i tillegg. :-)
  Og Joey blir frisk igjen, sier veterinæren. Det skal vel en naturkatastrofe til for å knekke livslysten hans :-)


  Britt,

  Tusen takk! Syns den ble litt bra selv også :-)

  SvarSlett