onsdag, januar 24, 2007

Deilig tur i snøen!


Eg og Ayla gjekk tur rett etter jobb i dag. Det har kommt snø her, og ho syns det er sååå kjekt!

Me tok ein middels lang rundtur i dag, og eg hadde ikkje sele på i det heile tatt. Då me var på Sand i forbindelse med mor sin begravelse, hadde eg med meg Swejsan på ein tur, og Olaug har vore kjempeflink på bandtrening. Eg bestemte meg derfor for å innføre nulltoleranse på trekking i bandet, og det har gitt resultater. Eg går berre med halsband på henne nå, og går ikkje ein cm framover dersom ho ikkje går med slakt band.

Kan hende eg må bli endå strengare og forlange at ho skal gå ved sida mi, for ho har ein tendens til å gå veldig langt framme.

Korleis kan eg få til å trene slik at ho går i laust band, snuser og koser seg, men ikkje går altfor langt framme? Og at OM noko spanande skjer, så spring ho ikkje til endes av bandet og nesten dreg meg overende?

Vel, turen inneholdt ikkje veldig mange stans pga trekking i bandet, og eg er fornøyd med meg sjølv at eg klarer å vera så konsekvent.

Då me kom ned til sjøen, slapp eg henne laus, og ho sprang att og fram og forbi og kom til meg for godbit og så sprang ho vekk igjen. Ho merka i alle fall ingenting til den kalde vinden som klaup meg i kinna.

Ved Vistnestunet stoppa me opp for å sjå på jentene som reid på hestar. Ho begynte å tilby dekk og sitt og allslags då eg stod i ro. Teite meg ga henne godbit... Det var jo det eg IKKJE skulle gjera!!!!!!!!!!!!!

Elna kom bort og måtte helse litt, og det var jo stoooor stas. :-) Igjen, teite meg, lot Ayla hoppe opp på gjerdet Elna stod bak sånn at Ayla fekk full uttelling for å hoppe opp... Eg MÅ begynne å følge litt med, altså! Dette går ikkje!

Me var ute halvannan time, og då me kom inn dørene heime, hadde Vetle fyrt i ovnen og laga kyllingnachos. Mmmm...

Resten av kvelden sov Ayla, og me nøyt det i fulle drag! :-)


___________________________________________


Ellers ser det ut til at Ayla holder på å få løpetid. Eg syns jo det er i tidligaste laget, sidan ho starta blødningar 14. september sist. Kjekt med blogg, så eg kan slå opp eit stikkord og finne f.eks siste løpetid. :-)

___________________________________________


Det ser også ut til at Joey sin forkjølelse er på vei til å forsvinne, og Ayla nyser ikkje så mykje lenger. Ikkje dei innovernysa heller. Om halvannan veke skal ho røntgas for HD. Me krysser fingrane...

___________________________________________

Og så skal eg snart sende søknad til Fjellanger... Hundeeierskolen med forhåpentligvis instruktørutdannelse etterpå.
Eg har venner i Bergen som tilfeldigvis bur berre 4 km frå lokalene, og der er eg blitt lova ledig gjestesofa til meg og Ayla! :-) Juhu!!
Skal sjå det blir instruktør av meg!

1 kommentar:

  1. hoohoo, det va faktisk litt kjekt å lese skryt om seg sjøl jo.. =) På ein aen sin blogg.. =)
    Det ska bli spennande å sjå ang instrukørutdanningå. Hadde jo vore skikkelig tøft å hatt ei søster som var instruktør og da.. Krysse fingrane for deg.

    SvarSlett