fredag, oktober 24, 2008

Besøk hos dyretolk. Ayla.

Ayla fra tur i dag. Det blåser opp til storm.


Kaos i hovudet.

Stressa. Nesten hyperaktiv.
Kva er vitsen med oppdragelse? Eg gjer som eg vil.
Stiv i krysset
Vondt i hovudet
Litt vondt i halsen
Stram i muskulaturen
Usikker på folk. Veit ikkje kor ho har dei.
Der eg er, er det greit å vær å trene og helse på folk.
Føler meir tilhøyrighet til meg. 
Ho føler at me forstår henne, men ho forstår ikkje alltid oss. 
Ho er ikkje alltid sikker på at me kjem tilbake når me går. Ho liker seg ikkje åleine.
Travelt i hovudet.
Det virker som om tarmtottane ikkje er heilt som dei skal vera..Dette kan kvitløk hjelpe mot.
Ho er øm i gommane, som om ho har gnagd mykje bein, men det kan også vera av stresset.
Ho blir glad når ho får noko til. 
Ho likar å gå spor og bruke seg sjølv. Men ho er ikkje alltid heilt sikker på kva ho skal gjer.
Joey har fortalt at andre hundar er skumle, og at mennesker var lurt å vera skeptisk til. 
Ho er født stressa.Rødt gir for mykje energi, og me blei råda til å IKKJE ha raudt halsband på Ayla. Ho liker grøne eller rosa fargar.

Ho er ikkje spesielt plaga av dei innbilte drektighetane ho har vore gjennom, og ønsker ikkje kvalpar.  Det kan godt hende at etter healing vil ho ikkje lenger oppleve dei innbilte drektighetane lenger.
Ayla kjenner Olaug frå tidligare liv. ”Ho har vore mor mi”.Ho er spesielt glad i far.Ho kan også få ingefær mot leddsmerter. Og magnesium mot uro. Antioksidanter mot stress. Begge knea bak har plager.Kan få massasje av øyrer. 45 grader rett ut. To-tre gonger til dagen.


Dette med stress kan eg så absolutt kjenne igjen. Det er ikkje første gongen eg har fått den kommentaren.

Kaos i hovudet kjenner eg også igjen. Det kan godt hende det er derfor ho har problemer med å skille på mine signalord. Kanskje eg skal introdusere signalord inne først, i stadenfor ute. 

4 kommentarer:

 1. Huff, høres ikke greit ut å være Ayla utfra det hun "forteller" :o(

  Skjønner godt at du kjenner deg både motlaus og rådlaus etter å få vite alt dette, Kari Anne.

  Jeg kjenner at jeg blir nysgjerrig på dette og kunne kanskje tenkt meg å prøve fjerntolking av Heidi bare for morro. Kjenner ei som dro til dyrlegen etter at dyretolkeren hadde fått fornemmelser av ømhet i buken på vegne av hunden. Dyrlegen fant ganske riktig en betent og irritert galleblære på hunden og ble bra igjen etter medisisnk behandling.

  Nysgjerrig er jeg på den ene siden, på den annen side, så kjenner jeg meg selv så godt at jeg ikke har godt av å få "vite" ting om Heidi. Bekymrer meg nok som jeg gjør for henne allerede om ikke andre skal komme å gjøre denne usikkerheten min enda større. Det jeg ikke vet har jeg ikke vondt av ^^

  SvarSlett
 2. Sånn tenkte jeg også, at jeg sikkert ikke egentlig ville vite hvordan de hadde det.

  Men ta f.eks turlengdene til Joey. Vi har diskutert en stund hvor lange turer som egentlig er greit for ham, og nå fikk vi jo svar på det.

  Med Ayla hjalp det å få satt ord på det som foregår i hodet hennes. Og slik hun er når vi er på nye steder og mye skjer, det stemmer med "kaos og travelt i hodet". Klart hun blir reaktiv da!

  Det motløse og rådløse har veket litt for nytenking og problemløsing igjen. Det er slik JEG er. :-)

  SvarSlett
 3. Hei du! Du er den beste eieren Ayla kunne komme til. Tenk å være så kjapp med å starte å tenke problemløsning. Supert, det viser at du er en veldig sterk person.

  Når det gjelder de medisinske rådene... Magnesium har jeg hørt som råd også til mennesker. De som har "restless legs" får ofte Mg til behandling. Det kan jeg tro på, men overdose er heller ikke bra, derfor ville jeg ha snakket med dyrlege før jeg gav henne det. Når det gjelder hvitløk mot plager i tarmtottene, har jeg ikke hørt om det før. Tror jeg ville konsultert dyrlege der også. Spesielt med tanke på at hvitløk har andre bivirkninger.

  Det med signalord har jeg tenkt mye på. Når jeg gir Zelante ett signal, er det tydelig at hun vet at jeg vil hun skal gjøre noe. Men, hun vet ikke hva. Jeg har diskutert det mye med Espen og han gav meg rådet om å bare trene på ett signal ord mye lenger enn jeg har gjort. Det har jeg gjort, også har jeg på samme måte som når jeg har øvd inn øvelsen - startet enkelt også sakte men sikkert økt kriteriene.

  Lykke til med treningen!

  Klem:-)

  SvarSlett
 4. Magnesium er kjent for å styrke kroppens biokjemiske funksjoner. Dette mineralet påvirker slike ting som hjerterytme, nerveimpulser, immunforsvar og beinmineralisering. Et veldig viktig mineral m.a.o. :D

  Biokjemi er veldig spennende saker! Da jeg var på adferdskonsultasjon hos Gry Løberg med min Heidi fikk jeg vite at proteinrike belønninger hadde en positiv biokjemisk innvirkning når man jobber med desensitisering og evne til avslapning i nærheten av stresskilder.

  Noen som har nærmere kilder til denne påstanden?

  SvarSlett