tirsdag, februar 06, 2007

Tankar om HD og hundehold.

Fra eg stod opp i dag morges og heile veien til jobb, har eg tenkt og tenkt og tenkt på dette med at Ayla har HD.
Eg tenker at om det skulle vise seg at det er sterk HD, noko eg absolutt ikkje trur, vil eg vurdere avliving. Om det er middels HD med forkalkingar, vil eg vurdere avliving. Om det bare er middels eller svak HD uten andre komplikasjonar, vil ikkje avliving bli vurdert.

Det er nemlig ganske stor belastning å ha dette HD spøkelset hengande over absolutt ALT ein gjer heile tida. Og eg har hatt elleve år med det. Nå tyder ting på at me får eit ukjent antal nye år med dette her.

I tillegg til adferdsproblemene til Ayla, som det naturlig nok tar tid å få bukt med, så har eg rett og slett ikkje ork til å takle sterk HD eller middels med forkalkningar.
Eg hadde SÅÅÅ trengt gode nyheter om Ayla nå.

Dette er utrulig vanskelig, og ein del av meg ser på avliving som einaste utvei. Ein annan del av meg klarer ikkje å tenke tanken, eingong. Og langt der inne fins ein stemme som seier at eg aldri skal ha hund igjen...
Når tre av tre hundar har hatt HD, og to har hatt adferdsproblemer, så kan det ikkje vera tilfeldig lenger, tenker eg. Då må det vera noko eg gjer gale...

2 kommentarer:

 1. Nei, det får du ikkje tenke på, at det er nåke du har gjort gale, for tenk då på alle dei som driv med fysisk avstraffelse, men alikevel får hundar som går ilag med alt og alle, dei som ikkje tenker på dette med trapper og sykling, men alikevel får hundar uten HD. Eg ser at du ikkje har gjort nåke gale, og spesielt ikkje med Ayla. Kossen i HOEN kan klikker var gale på nåken måte?!?! Det e rett og slett rein uflaks, Kari Anne. Tinka pga av der hu kom fra, men va alikavel ein deilig hund, Joey for det same, men alikevel ein deilig hund, Ayla også med tanke på gener og dette, men alikevel e ein deilig hund. Du har komme langt med henne, hvis du tenker på ka du har hatt å stri med. Så det e heilt feil å tenke at du ikkje skulle hatt hund. Det å tenke på deg uten hund, er like feil som å tenke på å jobbe uten å få lønn. Det e bare uflaks, og desverre kan ingen styre det. Nåken får meir enn andre, og me er nok av dei som gjer det... Hold ut Kari Anne, når det førsta skulle var så gale at hu hadde HD, så trenge det likevel ikkje bli så svart som det kan sjå ut til. *tenke masse positive tankar*

  SvarSlett
 2. Ingen kan jo bestemme hva slags oppførsel hunden deres skal ha, mye ligger i hunden fra før.
  så klart kan man legge forholdene til rette for at det skal bli bedre, men du kan ikke gå inn i hodet til hunden og forandre det.
  Noen hunder har lettere for ting enn andre. Noen bjeffer fortere enn andre, noen stikker lengre enn andre(jakthunder) og selv om man legger forholdene til rette for at det sklal bli bedre, vil man aldri kunne undergrave en hunds innstinkter.
  Men, det skal alikevel ikke være slik å ha hund, at det er mere stress enn moro. Da må man revurdere hva slags hund man skal ha.
  Og du får ikke lov å si at du har gjort noe galt, for du er den flinkeste og mest tålmodige hundetreneren jeg kjenner!
  så det så!

  SvarSlett