mandag, februar 18, 2008

Ayla eter ikkje opp kvalpar!! :-)

Ayla har ikkje halta på ei veke nå, så me tok sjansen på mandagstrening i kveld.
Fem frammøtte,, mildt og greit, og mange forbipasserande folk både med og uten hundar.

I kveld fekk me trent på stå under baklengs marsj (med signal), sitt og bli, dekk og bli, fri ved foten (med luktflekker som belønning), og alt mens folk gjekk forbi ganske nært oss. Ho ville til og med leike sjølv om enkeltpersonar rusla forbi like ved.
Me hadde dessutan ein særdeles vellykka tannvisning, noko me ikkje har trent på på veldig lenge!

Heilt til slutt kom det ei herleg 4,5 mnd gamal kongepuddelkvalp gåande forbi, og det viste seg at dei har vore på kurs med Fokus Hundeskole! Ellen Beate og eg fekk muligens lokka dei til å komme neste mandag! :-) Håper dei kjem!

Etter at EB hadde køyrt ville eigaren til Tussi helse på Ayla. Dei stod litt nærme, så då Ayla kom ut av bilen, blei det litt buldring før dei fekk helse skikkelig. Eg slapp bandet (modige meg), og gjekk litt vekk. Alt gjekk gullfint, og Tussi si matmor tok alt med stoisk ro. Eg blei jo heilt forelska i denne litle kvalpen, og varm om hjerterota då eg såg at Ayla ikkje eter opp kvalpar. Ho oppfører seg gullfint, faktisk! Joda, ho fortelte Tussi kor skapet skulle stå då Tussi hoppa opp i ansiktet på Ayla mens Ayla fekk godbitar, men det var heilt tydeleg at Tussi skjønte kva ho blei satt på plass for, og at det var heilt greit for den litle. Det var bare prating. Dei leika og koste seg, og Ayla kom med ein gong eg ropte. Skjønnasjentå mi!!!!

3 kommentarer:

 1. Ååååhh...jeg skjønner veldig godt at du er "oppi skyene" etter en så vellykket kveld :-D

  Godt å høre at det går rette veien med haltingen også!

  SvarSlett
 2. Så kjekt å høre at Ayla ikke spiser valper!!! Ho skal nok få testet den egenskapen på Zelante også. Jeg håper Ayla ser forskjellen på en kongepuddel og en portis, selv om mange mennesker ikke gjør det....:-)

  Vi gleder oss til helga. Fortsatt god bedring med foten!

  SvarSlett
 3. Kari-Anne
  Ja, jeg kan love deg det var herlig! To uker med nesten ingenting trening ( i forhold til det hun er vant til) har resultert i en rottweiler som er så ivrig på å få trene at hun vet ikke hva hun skal gjøre! :-)

  Når det gjelder valpen, var det så utrolig tydelig (for meg i alle fall) at Ayla har et klart og greit språk i forhold til andre hunder. Hvorfor skulle hun ikke ha det, liksom? Men rottweilere prater jo så masse, og der står jeg og er redd for at den andre hunden ikke skal forstå sitt eget morsmål.. eh... jadda..

  Britt
  Ja må tro jeg tenkte på det da jeg så hvor bra det gikk med denne valpen! :-) Det er nok veldig stor mulighet for at jeg takker ja til tilbudet om å leie hytte sammen den helgen om fem uker.

  Og håper IKKE Ayla ser forskjell på puddel og portis. :-) Næsjda, det kommer til å gå helt gullfint. I går kom hun til og med rett ut av bilen etter nærmere halvtimen med lading, hvilket imponerte meg enda mer.

  SvarSlett