tirsdag, september 30, 2008

Dekken har tulla seg til for oss...

Eg har klart å rote DEKK fra sitt kraftig til. Jupp. Sånn er det med den saken.

Når eg seier DEKK mens eg står framføre og ein halvmeter i fra Ayla, dekker ho heilt perfekt. Slenger seg ned med rumpa i ro og frambeina bare forsvinner fram og under henne.

Dersom eg seier DEKK mens eg står ved sida av henne, hopper ho ti cm bakover og mot sin venstre før ho dekker med først høgre framfor, så venstre framfot.

Eg skal filme det ein kveld for å demonstrere kor grundig eg har tulla det til for oss..

Eg har forsøkt å gå gradvis frå ein halvmeter foran og nærma meg hennar høgre side så gradvis at eg nesten ikkje merker framsted.
Kvar gong eg slutter av og skal begynne på igjen, må eg starte heilt frå begynnelsen igjen, og må gå like sakte fram kvar gong.

Når eg TRUR at den nye DEKKEN er flytande, klarer eg på eitt eller anna vis å kødde det til igjen, sånn at me må begynne HEILT om igjen.

Dette er utrulig irriterande for kven som helst, men for perfeksjonistar er det tortur!

Her må eg verkeleg i tenkeboksen, og eg tar gjerne mot tips!

Pluss at nå når eg seier SITT, dekker ho shølsakt... :-S

4 kommentarer:

  1. Hm...er dette et problem som kan løses med strategisk belønningsplassering mon tro? Jeg har jo ikke sett hva som skjer, så er vanskelig å vurdere utfra beskrivelse (film - jatakk! :-))

    Husker Morten E skrev noe om adferdsøkonomi og belønningsplassering i sin blogg en gang. Kanskje ta et søk der?

    SvarSlett
  2. Kjenner langt inn i ryggraden hvor frustrerende det er! Litt vanskelig å se det hele for seg... Du har sikkert tenkt på det og kanskje prøvd, men hva med å bruke potetarget på musematte? Kan det være til hjelp?
    Nå har jeg levert loggen og jobber som en helt med oppgavene. Det blir lite trening på Zelante for tiden...

    SvarSlett
  3. Husker jeg feil, eller har du trent mye stå i det siste? Jeg har "mistet" enten dekk eller sitt i hvert fall to ganger før etter perioder med mye stå-trening - eller var det omvendt?;)
    I alle fall, når de kan det fra før går det fortere å trene inn på nytt! ;)
    Ikke la deg irritere av det, da vel - du fikser det jo snart igjen! (har akkurat hatt en sånn dekk ved sitt-kommando periode - eller omvendt - det går jo over!) Ta mange stuegulvstreninger på ene eller andre eller tredje eller alle ferdighetene, helt fra begynnelsen med frivillig atferd frem til stimuluskontroll, så går det så greit, så!
    Slapp av, det er leeeenge til vi skal debutere! :D

    SvarSlett
  4. Kari-Anne,

    Det kommer film, jeg må bare få tida til å gjøre det :-) Har hatt fullt opp alle kveldene denne uka, og på fredag blir første sjanse til å få filmet litt. Hvordan mener du avstandsbelønninga skal plasseres?


    Britt,
    Hvordan ser du for deg at jeg bruker musematta? Trene inn dekkmarkering? Hun sitter nemlig rolig, men når jeg står nære henne, forsvinner ikke begge beina under henne slik som når jeg står lenger unna. :-) Som nevnt til Kari-Anne, så kommer det film i morgen.
    Opptaket kommer til å gå SÅ glatt for deg, bare vent og se! :-)


    EB,
    Joda, har trent en del stå, men også dekk og sitt og andre ting innimellom.. Det med å dekke kjapt ved siden av meg kan jeg ikke huske at hun har kunnet før, så dette er en helt splitter ny hangup jeg har oppdaget. Spennende! :-)

    SvarSlett