mandag, oktober 18, 2010

Emil sin aller første konkurranse!!

I kveld sitter eg her og svever av stolthet! Emil var så utrulig flink på rallycupen, og me endte opp med 185 poeng av 200 mulige! Ikkje verst til å vær ni mnd gammal! :-)

Tidligare i dag trente me litt på stå fra sitt og litt sånn andre kjekke ting som f.eks beine dekkar og vendingar med alle fire føtene på bakken... Me fekk berre bruk for det siste momentet i kveld, for Ghita hadde valgt vekk alt som hadde med dekk å gjer :-) Snilt, sjølv om eg er heilt sikker på at Emil hadde klaska ned i dekk sjølv om det var litt vatn på bakken :-)

 Me fekk lov til å gå først, og sjølv om Ghita hadde gitt beskjed om at alle andre hundar enn dei som skulle konkurrere måtte vekk frå området, var det ein liten som stod akkurat der me skulle passere. Dermed dukka Mister Brumlebasse opp, og eg fekk også eit lite glimt av Herr Brølape. Han henta seg raskt inn igjen, og då han var litt meir nedpå, sette me i gong. Sånn cirka rekkefølge på skilta var:


360 grader høgre
Spiral venstre - hund innside
Enkel åttetal
Stopp. Vending venstre. Stopp.
270 grader høgre
Sakte marsj
Vanlig marsj
Sving venstre
Stopp. Et steg høgre. Stopp.
Spiral høgre - hund utside
Sitt foran - høgre fram
270 grader venstre
1-2-3 steg fram
Høgre steg
Heilt om venstre
Høgre sving

Eg repeterte Stopp. Vending venstre. Stopp, men eg hugsar ikkje kvifor.
Så repeterte me Spiral høgre - hund utside. Då rota me det litt til for oss, og det var her han første gongen datt litt ut.


Så repeterte eg 1-2-3 steg fram, fordi då eg skulle ta to steg, trudde eg at eg hadde tatt tre steg, men det hadde eg ikkje. Eg VILLE berre ikkje diske, så eg tok ikkje sjansen på at eg hadde gjort rett. :-)


Bortsett fra tre repetisjonar fekk eg trekk for kvar einaste snusing han gjorde, og ein gong fordi lina var stram. I ettertid såg eg at det nok ikkje var ein god ide å vera først ut, for dommaren var ekstra streng med oss. Lenger ut i rekka slapp hundane unna trekk for snusing og strame liner, så om me deltar på tredje kvelden, trur eg at eg vil starte litt uti ;-)

Alt i alt er eg utrulig fornøyd med kvelden. Me hadde som draum å ikkje diske, og den blei oppfylt :-) Flinke flinke Emilen min!

3 kommentarer:

  1. Taaakk :-) Han var så flink, atte :-)

    SvarSlett
  2. Ja dere var veldig flinke.
    Sorry hvis jeg var urettferdig utover kvelden, men helt ærlig så klarte jeg ikke se alt i plaskregnet - og mørket, noen ganger hadde jeg nok med å få pennen til å virke.... I tillegg var jeg sjuk, så får nok heller avlyse hvis det skulle skje igjen.

    Ikke kjekt hvis noen føler seg urettferdig behandlet. Beklager så mye! (Men når det er sagt, så kunne jeg funnet flere ting å trekke for hos dere også...., som at du faktisk ikke fikk trekk for alle snusingene, og at det var et par sitter som kunne endt med "treg sitt". Du fikk vel også bare en "stram line" - det var flere...., så totalt sett så tror jeg ikke jeg var så urettferdig likevel;)

    SvarSlett