søndag, desember 12, 2010

Hyllest til mi elskede Ayla

Me har ikkje tatt ei endeleg avgjersle, om nokon skulle tru det. Eg  har laga denne hyllesten til Ayla basert på erfaringar frå då eg laga ein liknande til Joey i fjor sommar.
Då eg sat og laga snutten til Joey, grein eg mykje og sakna han og skulle ønske at eg kunne begrave andletet mitt i pelsen hans og kosemose med han på golvet. Men den gong var det for seint.

Difor tenkte eg at eg ville lage Ayla sin medan eg framleis hadde henne her. Så kunne eg grine og kosemose med henne så mykje eg ville.
Og medan eg har laga denne snutten, har eg verkeleg sett korleis kroppen hennar har endra seg det siste året. Ho har lite musklar att i låra, noko som fortel meg at ho nok har meir smerter enn det ho viser til oss. Stakkars skjønne jenta mi..

Eg veit det nærmar seg slutten for henne, men avgjerdsla er altså ikkje teken heilt endå. Eg kvir meg slik, men veit eg må. Enn så lenge er ho framleis i godt humør, spretter opp når det gjeld lufting eller mat eller berre for å sjå kva som skjer..
I dag kom svigermor på besøk, og Ayla fekk stå på altanen då Tove kom køyrande inn innkjørsla. Først kom det eit par varselsbjeff, og då svigermor kom ut or bilen og Ayla høyrde kven det var, blei ho heilt frå seg av glede!! Ho klynka og bjeffa om einannan, og visste ikkje kor ho skulle gjera av seg! :-)
Og nå medan eg skriv dette, merker eg at det var det som var utsetjingsgrunnen til Joey også.. "han er jo så glad og i godt humør..." Huff..

Når det er sagt, så syns eg jo me ser flotte ut i lag på agilitybanen i sakte film.. dæsken så kule me blei! :-)
11 kommentarer:

 1. Nå begynte jeg å gråte. Vakker, trist og fin film.
  Huff, regner med at den vanskelige avgjørelsen er tatt.
  Jeg kondolerer Kari Anne. Føler med deg. Så ut som om du og Ayla hadde noe HELT spesielt.

  SvarSlett
 2. Hun skal ingen steder FØR nyttår, hvertfall, så ingen grunn til å kondolere :-) Heldigvis..

  Men mens jeg holdt på med denne snutten, ser jeg hvordan musklene har visnet vekk bak, og det sier meg at hun nok har det vondere enn hun viser oss.. Det igjen betyr nok at hun ikke rekker å feire seksårsdagen sin i juli, slik jeg har håpt hele tiden..

  Og det ER trist å se tilbake på disse bildene og snuttene.. utrolig vemodig, og jeg felte maaange tårer mens jeg lagde den..

  SvarSlett
 3. Tåran reinn her. :,( Skjønne, skjønne Ayla. <3

  SvarSlett
 4. Ærlig talt reinn ikkje tåran på Snuppa, men på mæ... ;,)

  SvarSlett
 5. Takk for det, Krissi :-) Eg syns det er himla trasig, dette her, altså.. Eg skulle så inderlig ønske hu kunne vore frisk..

  SvarSlett
 6. Ja vemodig og rørende liten snutt var det uansett!
  Skjønner det er vanskelig å se utvikling i feil retning, men jeg syntes du er tapper Kari Anne. Og så vet jeg jo at du vurderer situasjonen fortløpende og svært grundig. Ayla er heldig som har deg!!

  SvarSlett
 7. Dette var nydelig, Kari Anne! *snufs* Utrolig fint å hylle hunden sin på denne måten :)

  SvarSlett
 8. *Snufs-snufs* Gode Ayla! Da Cora var 14 uker gammel og den bølla på valpekurset kommer Ayla og viser hvordan det skal gjøres og at det er mulig å få det til ;) inspirasjon fra 2 og 4-beinte - what a team!

  SvarSlett
 9. Nina,
  Takk for fine ord :-) Det er vondt og vanskelig, det kan jeg love.. Og jeg skulle ønske jeg ikke hadde behøvd å vurdere dette nå så raskt etter Joey. Det skulle gå mange år til neste gang, trodde jeg...

  Kari-Anne,
  Jeg lagde jo en sånn til Joey i fjor sommer, men mens jeg lagde den, OG GRÅT min tapre tårer, husker jeg at jeg ønsket at jeg kunne gnurekose med ham mens jeg gråt. Men da var det for sent.. Derfor ville jeg lage en sånn for Ayla mens jeg hadde henne her.. På de korte årene jeg har fått ha henne her, har vi gjort utrolig mye gøy sammen, og fått et utrolig godt forhold til hverandre. Åe, altså...

  Gerd Marit,
  Ja, det var første gang jeg hadde hatt henne med på kurs, og jeg var så nervøs at jeg hadde puls i 200.. Men så glimtet hun til og sjarmerte alle den kvelden, tror jeg :-) Og jeg tror det hjalp dere til å se og forstå litt bedre hva jeg snakket om, der dere stod i valpetåken deres :-)

  SvarSlett
 10. Skjønner så utrolig godt hva du meiner, og hva du føler, og føler så utrolig med deg! NYT tida dere har sammen. Klem til dere begge

  SvarSlett