torsdag, februar 11, 2010

Fleire tankar om Emil si kvalpetid.

Emil er allereie ein heldig hund, for sjå kva han har fått sydd til seg:Det er Tove, mor til Vetle som er kunstnaren. Fantastisk!!! :-)


Det er i skrivande stund 30 dagar til han kjem heim. 29 til eg får ta på han for aller første gong.
Eg har fått lånt meg sherpabag til flyet, funne band eg skal ha med meg, bestilt flybillettar og sørga for at det står at eg kan ha med hund, eg har meldt oss på kvalpekurs hos Siddis Hundeskole (første kurset mitt hjå dei, så det blir spennande), eg har begynt å avtale med folk som skal komme på besøk og som eg skal på besøk til, og andre saker som kan førebus før han kjem heim.

Her på jobb har me ein treetasjers heis, så eg skal høyre om eg kan få lov til å kome her og ta han med i heisen eit par turar.  Og så håpar eg snøen forsvinn før han kjem, eller i allefall i løpet av den første veka han er her. Ellers blir det vanskeligare med miljøtreninga, trur eg.
Og så har eg bestemt meg for NULL helsing på andre hundar i band. Berre laus, og berre i kontrollerte former. Så får me sjå kor lett det blir å halde fast på etterkvart. Planen er i allefall slik. Målet er å få ein hund som kan vera med over alt i band og ikkje bry seg om andre hundar.
kurset med Michele Pouliot i april i fjor lærte me litt om korleis me skal få til det, så eg trur eg er heilt sikker på at me skal nå målet   ;-)
1 kommentar:

  1. Tenk å få en valp å kose seg med nå til våren og sommeren. Det kan nesten ikke bli mer perfekt! Forstår godt at du gleder deg, og det har du fortjent :-) Dere kommer til å bli et skikkelig team "du og jag Emil" :-)

    SvarSlett