søndag, oktober 28, 2007

Oppdatering innbilt svangerskap.

På tidleg ettermiddag i dag, då eg hadde vore ute og handla, såg et tre dråpar blod på golvet her. Holdt litt papir inntil vulva på Ayla, men det blei ikkje farge.

Så ringte eg til dyrlegen for å høyre kor hysterisk eg skulle bli, men av det eg forklarte til henne om den generelle allmenntilstanden til Ayla, kunne eg fint sjå det an.
Ho sa at bloddråpane burde stoppe like kjap som dei kom, og dersom Ayla blei slakk utover ettermiddagen og kvelden, eller ho drakk mykje, eller ikkje hadde apetitt, eller blei generelt dårleg, måtte eg kome med ein gong.

Eg kunne fortelje at ho ikkje drikk meir enn vanlig, at ute er ho den same som ho alltid er - men at inne er ho kanskje bittelitt roligare (as in: følger ikkje etter meg KOR EG GÅR), at ho har god matlyst, og litt meir kosete enn vanlig. Eg fortelde også om episoden i går, og at ho har melk i jura. (eg sliter litt med å kalle puppene til Ayla for jur.. Kyr har jur..)

Ho er dessuten meir vokten av seg. Bjeffer for lydar ho TRUR ho høyrer, og eg syns det er veldig slitsom, for eg støkker sånn! Men eg veit ikkje om det er fordi eg er åleine og ho skal passe på meg, eller fordi ho er full i hormoner akkurat no.

Eg snakka med Vetle tidlegare i dag, og høyrte med han om han kunne huske at Ayla er verre til å stjele i forbindelse med at ho har hatt løpetid. Og han syns det høyrdes truleg ut. Derfor vil eg sjå an neste løpetid, og dersom ho får endå verre symptomer i forbindelse med den, vil eg vurdere sterilisering. Ho skal jo likevel ikkje brukast i avl.

Håper bare ho ikkje går og savner kvalpar ho trur ho har fått.. :-(

3 kommentarer:

 1. Så rart, Heidi har nylig vært gjennom en periode hun også. Oppførselen hennes har slitt grundig på både min og samboers tålmodighet over en treukers periode. Men ting ser ut til å ha roet seg litt ned nå heldigvis.

  Men, gurimalla...det hørtes litt småskummelt ut med blod bak,da :-O Jammen godt du tar det alvorlig og har kontakt med dyrlegen. Selv om det ikke er veldig vanlig at så unge tisper får livmorsbetennelse, så er det er en lumsk og svært alvorlig sykdom som man ikke sjanser på at skal gli over av seg selv.
  Hvor mange løpetider har Ayla rukket å ha?

  SvarSlett
 2. Ayla hadde sin fjerde løpetid i månedsskiftet august/september.
  Bloddråpene har jeg ikke sett noe mer til, og hun er IKKE roligere lenger.

  Jeg er heldigvis pyse på hundene sine vegne og tar ikke fem øre for å ringe til veterinær om jeg mistenker at noe er galt. Men jeg har også vært hundeeier noen år nå, og vet av erfaring at ikke alt er dødelig.

  I dag er hun litt mer opptatt av å vaske seg enn ellers, men det er også det eneste jeg merker på henne. Hun slukte maten sin i morges, og ligger nå og koser seg med et diiiiigert kjøttbein.

  Når jeg tenker over det, ble jeg nok lettere hysterisk ved oppdagelsen av de dråpene i går... Og hadde Vetle vært her da, ville jeg sikkert gått helt bananas.

  SvarSlett
 3. Utfordringen er mottatt og oppgaven utført!

  SvarSlett