torsdag, august 19, 2010

Andre kurskveld, og kem farsken er han tosken i enden av båndet?

Det er ikkje fullt så gale som det høyres ut, men irriterande likevel. I går kveld på kurs fant nemlig Emil ut at han plutselig skulle bjeffe på stort sett alle hundar som var nærmare enn seks meter. Busta opp og voff voff. Jippi!

Kneppinga i hofta er der endå, og nå har eg fått vite at søster hans også har det. Fleire har fortalt at dei har høyrt om slik knepping før, uten at HD har vore med i bildet. Eg får bare smøre meg med tålmodighet og vente på at det skal gå over. Enn så lenge ser han ikkje ut til å ha smerter forbunde med dette her, så då kan eg vel bare trene, vil eg tru? Me må jo det når me først går på kurs, liksom...

I går var det altså tid for kurs igjen, og lekse var å trene meir på boksen og helst gå av boksen og trene på bakken, og det har me gjort. Han beveger bakparten fint, han, men då kjem altså den intenst ekle lyden. For å beskrive litt korleis det høyres ut, så tenk på folk som "knekker fingrar". Oversett sånn lyd til djupare  og holare. Me skulle også trene leik, og det gjorde me oppe på Evje på lørdag.

I kveld var det ikkje bare eg som hadde teit hund, og det var masse bjeffing rundt oss med kvalpekurs i bingen, og etter ein time kom hundar til to nye kurs som gjekk rundt treningsområdet og bjeffa og bråkte og lekte og det var i det heile tatt VELDIG vanskelig for eit par av hundane på kurset vårt. Det er frustrerande med slike kveldar, og blir dei for mange, er det lett å gi opp.

Anyhow, det me trente på i kveld var først å leike, og eg prøvde å bytte mellom to leker for å gjere det enklare for Emil å sleppe, men då ser eg at eg må bruke to nøyaktig like kjekke leker om det skal ha effekt. Me skulle også starte TA DEN trening, som er å vente til hunden setter seg etter å sleppa, før me starter leiken igjen.

Vidare var me innom VÆRSÅGOD og INNGONGAR.
Værsågod gjekk ut på å legge eit par godbitar i ei skål som hunden måtte vente på VÆRSÅGOD for å kunne springe bort til. Emil er ganske god til dette, så han fekk sitja mens eg sette skåla ned 3-4 meter frå han, gjekk tilbake til han, venta på blikkontakt før eg sa værsågod. Då sprang han bort og heiv i seg godbitane før han plukka opp skåla og kom til meg. Dermed kunne me starte på nytt. :-) Målet er å kunne jobbe ei stund før hunden får værsågod og seinare benytte dette til avstandsbelønning.

Inngong var å tenke konkurranse og transport. Varme opp på utsida av ringen, og gå med kontakt inn i ringen der konkurransen skal vera.

5 kommentarer:

 1. Jeg bare lurer:
  Hva er strategien din i forhold til denne bjeffinga da?
  "The grand master plan" :)

  SvarSlett
 2. Jeg er ikke helt sikker, så om du har noen gode råd, så tar jeg imot :-)

  SvarSlett
 3. Jo, jeg har selsagt noen tanker jeg. Sender deg en mail ila kvelden/morgendagen! Finner jeg mail adressen på profilen din eller? Skal se etter!

  SvarSlett
 4. Finner den ikke der, men den er kanover@live.no :-)

  SvarSlett
 5. Emil sjarmerte meg i senk han, med gode suss, skjønne øyne......

  SvarSlett